Frozen Shoulder, klachten en behandeling

Wat is een frozen shoulder

Wat een frozen shoulder is, daar kan ik vrij kort over zijn. Heel simpel gezegd is het een ontsteking van het gewrichtskapsel van de schouder. Als gevolg hiervan kan er verdikking en verkleving van het gewrichtskapsel optreden. Een frozen shoulder is over het algemeen een langdurige en zeker ook erg pijnlijke kwestie.

De ontsteking die tot een frozen shoulder leidt kan zomaar ontstaan. Ook kan een ongeluk leiden tot een ontsteking in het gewrichtskapsel. Over het algemeen begint het wat last van de schouder. Vrijwel iedereen loopt er dan mee door zonder er iets aan te doen omdat het probleem niet al te erg is. In de meest gevallen zie je dat de klachten langzaam maar zeker verergeren. In principe gaat een frozen shoulder weer vanzelf over maar voor het zover is kunnen er maanden en soms wel jaren overheen gaan. Daarnaast houdt een deel van de mensen de rest van het leven last houden van enige bewegingsbeperking in de schouder. Het is dus verstandig om zo snel mogelijk te handelen als je het idee hebt een ontsteking te hebben in je schouder.

Frozen shoulder klachten en behandeling

Frozen shoulder klachten en behandeling

Klachten bij een frozen shoulder

Klachten van een frozen shoulder beginnen met pijn in de schouder wat na verloop van tijd erger wordt. Daarbij bemerk je dat je schouder minder soepel wordt en dat de bewegingen worden beperkt. De pijn kan doortrekken door de bovenarm en in sommige gevallen is het zelfs voelbaar tot in de hand. Snelle en onverwachte bewegingen zorgen voor erg veel pijn.

Herstellen van een frozen shoulder, neem ook voedingssupplementen

Een frozen shoulder gaat in principe dus vanzelf over al kan er wat bewegingsbeperking blijven bestaan. Het is verstandig om voor de behandeling een fysiotherapeut te bezoeken. Fysiotherapie en oefeningen kunnen een flinke stap in de goede richting zijn. Daarnaast is het aan te raden om extra – op de klacht gerichte – voedingssupplementen te nemen. Een goede therapeut zal het advies geven om te letten op het eten van voldoende eiwitten. Daarnaast zijn vitamine D en glucosamine ook aan te raden. Met gezond(er) eten krijg je niet de juiste hoeveelheden binnen dus vandaar dat ik te allen tijde voedingssupplementen adviseer. Let dan wel op een goed supplement en niet de veelal goedkopere synthetische varianten die her en de te koop zijn.

Lees meer  Problemen met de stoelgang, een verhaal uit de praktijk

Proteïne
Voor het nuttigen van voldoende eiwitten kan je natuurlijk je eetpatroon veranderen maar dan nog zal je veel moeten eten om echt noemenswaardig meer eiwitten binnen te krijgen. Een goede proteïneshake kan je hierbij helpen.

Vitamine D
Vitamine D kan je in tabletvorm kopen. In de meeste gevallen bestaan die tabletten eigenlijk alleen uit vitamine D met wat vulmiddelen erbij. Ik adviseer altijd een specifiek supplement waarin naast de vitamine D ook vitamine K zit. Deze combinatie van D&K is belangrijk omdat vitamine K de opname van vitamine D bevordert.

Glucosamine
Glucosamine is ook belangrijk bij een voorspoedig herstel van een frozen shoulder. Ook hier geldt, net als bij de vitamine D, dat je beter kunt kiezen voor een echt hoogwaardig supplement waarin een combinatie zit van belangrijke stoffen die elkaars werking versterken en gericht zijn op het probleem. Hiervoor adviseer ik altijd een specifiek supplement waarin een aantal stoffen zitten die specifiek gericht zijn op soepele gewrichten. Naast glucosamine zitten daar onder andere magnesium (bevordering eiwitsynthese – gewrichten zijn voornamelijk uit eiwitten opgebouwd), mangaan en koper voor het gezond houden van het bindweefsel, hyaluronzuur, gehydrolyseerde collageen en meer.

Een frozen shoulder is meer dan vervelend. Hoe eerder je ervan af bent hoe beter. Dus ondersteun je lichaam met de juiste supplementen zodat het probleem optimaal kan worden aangepakt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten