Problemen met de stoelgang, een verhaal uit de praktijk

Problemen met de stoelgang

Veel mensen hebben problemen met de stoelgang alhoewel niet veel mensen het toe willen geven omdat ze zich ervoor schamen. Toch is het de normaalste zaak van de wereld om na te denken over je stoelgang en daarnaast is het ook een belangrijk punt. Een goede werking van je darmen is enorm belangrijk. Hieronder het verhaal van een jongetje van bijna 10 jaar oud die in een week de problemen met zijn stoelgang heeft opgelost. Het werken aan gezonde darmen is gestart op het moment dat hij eigenlijk al te lang door was blijven lopen en vervelende klachten begon te krijgen. Het resultaat is super… zelfs op meer vlakken dan alleen de stoelgang.

Altijd (te) lang op de WC zitten

Het verhaal van de jongen start al een tijdje terug….
In de meeste gevallen als hij naar het toilet ging om een ‘grote boodschap‘ te doen bleef hij langer zitten dan gemiddeld. Echt opvallend was het niet want hij was een echte dromer. Vaak droomde hij weg en zat dan in zijn eigen wereldje waardoor andere dingen niet werden gedaan. Ook op het toilet zat hij altijd te kletsen en was hij bezig met hele fantasieverhalen. Het gevoel was dat hij lang op het toilet bleef zitten omdat hij gewoon met hele andere dingen bezig was dan wat hij op de WC zou moeten doen. Hem aansporen om een beetje door te gaan met wat hij moest doen en dan van de WC af te komen werkte niet echt.

Na een aantal maanden begon het toch op te vallen dat hij echt moeite had met het doen van een grote boodschap, ook al gaf hij dat niet toe. De ouders zijn het in de gaten gaan houden en kwamen tot de conclusie dat hij zo lang op de WC bleef zitten omdat hij toch wel problemen had met de stoelgang. Op zich at hij gezond en dronk hij voldoende maar het toiletverhaal bleef een probleem. Er werden wat veranderingen doorgevoerd in de voeding, waaronder het toevoegen van extra vezels aangezien deze goed zijn voor je darmen… extra fruit en groente. Helaas had dit niet veel effect en bleef het probleem.

Ikzelf neem iedere dag een voedingssupplement (100% biologisch) wat bestaat uit een enorme verzameling vitaminen, mineralen, antioxidanten en nog veel meer. In dat supplement zitten ook pre- en probiotica en maar liefst 50% van de dagelijkse benodigde hoeveelheid vezels. Ik weet wat dat supplement voor je kan doen, met name ook voor je darmen. Dus mijn advies was om hem één keer per dag dat supplement te geven en te kijken of dat effect had op zijn stoelgang. Het supplement is in de vorm van een poeder waar je een shake van maakt… zeg maar een drinkbare multivitamine. Omdat de jongen het niet echt lekker vond wilde hij het niet nemen.

Lees meer  Frozen Shoulder, klachten en behandeling

 

Pijn… toch maar wel…

Je kan iemand niet dwingen om iets te nemen wat hij of zij  niet wil dus lieten we het even rusten. De problemen bij de jongen verergerden met de tijd tot hij echt pijn kreeg tijdens het toiletbezoek en de pijn aan bleef houden daarna. Door het lange zitten en harde persen begonnen er aambeien te ontstaan, en pijnlijke bedoeling. Toen ik dat hoorde heb ik opnieuw aangeraden om het voedingssupplement te proberen. Nogmaals.. het gaat hier om een supplement met alleen natuurlijke ingrediënten.. een multivitamine met extra toevoegingen waaronder vezels.

Omdat hij toch wel veel last had heeft hij aangegeven om het supplement te willen proberen. Iedere ochtend, tijdens zijn ontbijt, kreeg hij extra een klein schaaltje met yoghurt of kwark met daarin één schepje van het voedingssupplement en voor de smaak een beetje van zijn favoriete limonadesiroop. We waren benieuwd naar de uitwerking ervan.

 

Na een week

Na ongeveer een week heb ik gevraagd hoe het met hem ging. Hijzelf gaf aan dat hij veel makkelijker naar de WC ging. Hij zat nog wel vrij lang op de WC maar hij hoefde niet meer zo te persen en de pijn was weg. Het zag er positief uit in ieder geval.

Na de tweede week gebruiken heb ik weer gevraagd hoe het ging met hem. Hij gaf aan geen problemen meer te hebben. Het bleek dat hij nog maar kort op het toilet zat voor een grote boodschap en dat alle pijn verdwenen was. Voor zijn gevoel ging het zelfs te makkelijk als hij naar het toilet ging maar dat zal komen omdat hij het tegenovergestelde gewend was. Er is nu besloten om hem dagelijks het supplement te blijven geven zodat de kans op problemen met de stoelgang minimaal blijven. Daarnaast heeft het ook nog effect op een aantal andere zaken.

 

Wat is er gebeurd

Een vitamine supplement en de stoelgang verbetert… en andere veranderingen.. Wat is er gebeurd dan?

Zoals ik al aangaf is het vitaminesupplement eigenlijk een multivitamine aangevuld met natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor je darmen.
Door iedere ochtend een schepje van het supplement te nemen krijgt hij, naast een enorm breed scala aan vitaminen en mineralen, ook vezels en overige zaken binnen die heel goed voor je darmen zijn. De darmflora wordt verbeterd en de darmen gaan weer werken zoals ze horen te werken. Langzaam maar zeker verbetert de verhouding tussen de goede en slechte bacteriën in de darmen en gaan de darmen zichzelf reinigen. Zie het als een fabriekje wat optimaal draait. Doordat de darmen zo goed werken zal de stoelgang verbeteren en zullen eventuele problemen afnemen. Zo ook bij het jongetje uit mijn voorbeeld.

Lees meer  TV programma Broodje Gezond NPO3 ... Incompleet onderzoek

Naast het feit dat de darmen beter werken en schoner worden zal ook de verdere gezondheid verbeteren. De kwaliteit van je immuunsysteem wordt voor het overgrote deel bepaald in de je darmen. Hoe beter je darmen werken en hoe gezonder ze zijn, hoe beter je immuunsysteem wordt en hoe beter je bestand zal zijn tegen diverse zaken, bijvoorbeeld verkoudheid. Ook zullen voedingsstoffen beter worden opgenomen door je lichaam.

Let wel op….. Met alleen gezond eten kom je er niet meer tegenwoordig… maar dat is weer een heel ander verhaal.

 

Eindresultaat

We zijn nu ongeveer een  maand verder met de jongen en hij neemt iedere ochtend nog steeds trouw zijn schepje vitaminen. Zijn stoelgang is optimaal en alle problemen en pijn zijn verdwenen. Voor hem zeker een hele vooruitgang. Wat ook opvallend is dat is dat hij in de laatste maand veel meer energie heeft gekregen. Dat is niet altijd even makkelijk voor de ouders maar ook weer een goed teken. Ik weet wie er niet meer gaat stoppen met het nemen van de multivitaminen.

 

Veel mensen hebben problemen met de stoelgang

Heel veel mensen hebben problemen met de stoelgang al wil lang niet iedereen dat toegeven. Veel mensen nemen medicijnen met een laxerende werking of gaan andere minder gezonde alternatieven proberen. In vrijwel alle gevallen met weinig resultaat. Mensen die alternatieven gebruiken met een laxerende werking krijgen na het stoppen met deze producten vaak nog meer problemen dan ze al hadden met alle gevolgen van dien.

Mijn advies is dan ook… heb je last met de stoelgang… probeer het op de natuurlijke manier met een gezond supplement. Je darmen gaan zelf weer aan het werk en reinigen zichzelf en je weerstand wordt beter….. Veel andere producten pakken de oorzaak van het probleem niet aan.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten