Antioxidanten, mijn persoonlijke ervaringen

Antioxidanten, dit hebben ze voor mij betekend


Dat goede voeding belangrijk is voor je weet iedereen. Het is ook best logisch want bijna alles wat je lichaam doet functioneren haal je uit je eten en drinken. Gezond eten en drinken is van levensbelang. Wat niet iedereen weet is dat je tegenwoordig niet meer voldoende vitaminen, mineralen etc. uit je voeding haalt. Om genoeg hiervan binnen te krijgen zal je vrij grote hoeveelheden groente en fruit moeten eten. Lang niet iedereen zal deze hoeveelheden (kunnen) eten op een dag.

Ik heb geëxperimenteerd met het nemen van enkele voedingssupplementen en exact bijgehouden wat het voor me heeft gedaan. Daarbij heb ik gelet op het effect op mijn lichaam vanaf het moment dat ik deze supplementen ben gaan nemen maar ik ben ook gaan letten op de reactie van mijn lichaam wanneer ik stopte met die specifieke supplementen. In dit artikel zal ik mijn ervaringen delen met betrekking tot antioxidanten.

 

Multivitaminen:

Om te beginnen moet ik zeggen dat ik iedere dag start met een shake die bestaat uit een volledige verzameling vitaminen, mineralen, pre- en probiotica, 50% van de dagelijks benodigde hoeveelheid vezels en daarbij nog meer kruiden die een positieve bijdrage leveren aan de werking dit supplement. Mijn dag start dus met een 100% natuurlijke vitaminebom. Dit supplement zorgt ervoor dat mijn lichaam wordt gevoed met wat het dagelijks nodig heeft.

 

Antioxidanten

Als uitbreiding daarop ben ik antioxidanten gaan nemen in de vorm van tabletten. Deze antioxidanten zijn gemaakt van druivenpitten. Net als de multivitaminen die ik neem gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, wat je helaas van niet zo heel veel supplementen kan zeggen.

Antioxidanten beschermen en herstellen je cellen. Daarmee is het een enorm goede aanvulling op de vitaminen die ik al nam. De vitaminen vullen mijn cellen met goede stoffen en de antioxidanten beschermen mijn cellen tegen invloeden van buitenaf (o.a. vrije radicalen).

Voor ik begon met het nemen van deze antioxidanten heb ik een lijstje gemaakt met problemen die ik op dat moment had. Met name heb ik gelet op problemen met mijn huid. Toen ik later ging stoppen met het nemen van dit supplement heb ik dat lijstje er weer bij gepakt en opnieuw ingevuld om zo te kunnen vergelijken wat er veranderd was in de tijd dat ik het gebruikte en wat er zou veranderen als ik ermee stopte. Ik heb dit in totaal 3 keer gedaan, dus mijn ervaringen zijn niet van 1 keer proberen.


Beginnen met antioxidanten

Iedere dag nam ik, naast de vitaminen die ik altijd neem, ook de antioxidanten. Een tijd merkte ik weinig. Pas toen ik na een paar maanden mijn lijstje met klachten er weer bij pakte en foto’s van mezelf bekeek begonnen bepaalde dingen op te vallen.

Wat merkte ik?

Een van de meest opvallende dingen had te maken met huidproblemen. Ik heb één plekje waar ik eigenlijk chronisch last had van een soort eczeem. Ik heb daar in het verleden smeerseltjes voor gehad van de huisarts maar het probleem werd daar niet helemaal mee opgelost. Na die paar maanden gebruiken van beide supplementen viel het me op dat ik geen last meer had van het eczeem plekje. Omdat het probleem langzaam maar zeker was verdwenen had ik het niet echt opgemerkt (dat is ook de reden waarom ik vooraf het lijstje had gemaakt). Mijn huid zag er gewoon helemaal gezond uit en ik had nergens last meer van.

Mijn huid was ook gezonder dan daarvoor. Kleine probleempjes die ik had met mijn huid waren bijna allemaal weg. Tijdens het zagen van hout in de tuin heb ik even niet opgelet en een aardige jaap in mijn vinger gemaakt. Een flinke snee en het bloedde flink. De wond is vrij snel genezen en er is nu eigenlijk niets meer van te zien. Een litteken is eigenlijk niet te vinden.

Na mijn ongelukje met de zaag ben ik een litteken in mijn wijsvinger gaan bekijken. Dit litteken heb ik enkele jaren geleden opgelopen tijdens het sporten. Het was echt een hele lelijke wond waarbij mijn huid over de hele breedte van mijn vinger was opengescheurd. De chirurg die mijn vinger heeft gerepareerd heeft geprobeerd het zo netjes mogelijk te repareren maar er is altijd een groot dik en stug litteken achtergebleven. Wat me opviel na het langer nemen van de antioxidanten was dat het litteken veel soepeler was dan daarvoor. Ook daar bleek het een positief effect op te hebben.

Ik ben er eens goed voor gaan zitten en ben gaan nadenken of ik meer punten kon vinden die waren veranderd. Ik besefte me ineens dat ik al jaren last had van pijn in de gewrichten in een paar vingers. Het viel me op dat ik ook geen pijn meer in mijn vingers had. Dat kon natuurlijk toeval zijn maar feit is wel dat antioxidanten ook ontstekingsremmend werken…

Om te kijken wat de effecten waren van het gebruik van de twee supplementen ben ik gestopt met het nemen van de antioxidanten. Omdat de vitaminen die ik dagelijks neem hun nut al hadden bewezen blijf ik die gewoon gebruiken.


Na te zijn gestopt met de antioxidanten

Ik ben dus gestopt met het gebruik van de antioxidanten. Een aantal weken merkte ik niets.. Na ongeveer anderhalve maand begon het plekje waar de eczeem eerder zat weer op te spelen. Langzaam maar zeker kreeg ik daar weer last van. Ook de pijn in mijn vingers kwam weer terug. Op het moment dat de klachten terugkomen gaat het pas echt opvallen wat je hebt ‘gemist’ in de periode ervoor. Pijn in mijn vingers, eczeem, mijn huid reageerde weer sneller op zaken van buitenaf (inclusief zon) en het litteken op mijn vinger werd weer steeds stugger. Mijn conclusie was dus dat de oude problemen weer terug kwamen.

Opnieuw aan de supplementen

Na een paar maanden weer gestart met het nemen van de antioxidanten als aanvulling op de multivitaminen. Langzaam maar zeker verdwenen de problemen die ik had weer. Meer hoef ik er niet over te vertellen….. Het geheel verliep weer exact als hierboven beschreven. Voornamelijk positieve effecten op mijn lichaam en gezondheid.

Naast bovenstaande kunnen antioxidanten ook andere positieve effecten hebben op je gezondheid. Het is geen wondermiddel… het is voeding… maar dat supplementen (als het maar 100% natuurlijk is met een compleet scala aan ingrediënten die ook nog in de juiste verhoudingen aanwezig zijn) positief voor je kunnen werken is absoluut een feit.

Bovenstaande zijn mijn ervaringen met antioxidanten maar de basis van dit alles is een hele uitgebreide multivitamine. Voor mij geen andere merken meer.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten