Hoge bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerwaarde

Mijn eigen ervaringen met een hoge bloeddruk, hoog cholesterol en hoge bloedsuikerwaardes

Te hoge bloeddruk en cholesterol, aan de medicijnen

Een aantal jaren geleden, nog voor ik in aanraking was gekomen met het concept waar ik me nu mee bezig hou, is tijdens een open dag in het ziekenhuis voor de lol mijn bloeddruk gemeten. De dame die de meting had uitgevoerd zei niet zo heel veel maar wat ze zei raakte me wel. “Meneer, uw bloeddruk is extreem hoog! Ik raad u aan om na het weekend een afspraak te maken met uw huisarts...”.  Dat heb ik dan ook meteen daarna gedaan,.

Een paar dagen later zat ik bij de huisarts om mijn bloeddruk te laten meten. Die was inderdaad hoog. De bovendruk was maar liefst  210. Meteen aan de medicijnen gezet en een vervolgafspraak gemaakt. Mijn bloeddruk daalde langzaam maar zeker naar redelijke waarden.

Na een tijdje onder controle te hebben gelopen bij de huisarts heb ik een grotere controle gehad. Hieruit bleek dat mijn cholesterol ook enorm hoog was. Dus… ook hiervoor kreeg ik medicijnen. De medicijnen voor mijn bloeddruk en cholesterol sloegen aan en de waardes zakten naar acceptabele hoogte. Ik  was nog wel veel te zwaar maar daar dacht ik op dat moment niet aan.

Wat er gebeurde toen ik aan mijn gezondheid ging werken, niet wat je zou verwachten

Ik ben in aanraking gekomen met het concept waar ik nu zelf ook mee werk en ben gaan werken aan een betere gezondheid. Na enige tijd ben ik de kuur, waar ik het in mijn stukken vaker over heb, gaan doen. Ik ben toen 20 kilo afgevallen. En daar was weer mijn jaarlijkse APK. De uitslag was in mijn ogen heel vreemd….
Bloeddruk: veel te hoog, Cholesterol: veel te hoog, Bloedsuikerwaarde: was altijd goed, nu bijna op de hoogte van een diabetespatiënt. Toch wel vreemd als je aan je gezondheid werkt, afvalt, medicijnen gebruikt en je bloeddruk en cholesterol worden weer te hoog…. en dat je daarbij nog een extra probleem krijgt in de vorm van een hoge bloedsuikerwaarde. Omdat alles te hoog was een afspraak gemaakt voor na een half jaar.

Lees meer  Voorkom griep en verkoudheid

Een half jaar later was mijn cholesterol weer gezakt en de waardes waren perfect. Mijn bloeddruk en suikerwaarde waren nog steeds veel te hoog. Ik voelde mezelf wel beter en fitter maar dat wees deze test niet uit. Ik had het idee dat mijn lichaam nog in balans moest komen.

Ik heb de kuur daarna nog een keer opgepakt om de laatste kilo’s eraf te krijgen zodat ik weer op mijn streefgewicht zou zijn. Vlak na deze kuur nogmaals mijn bloeddruk en suiker laten meten. Dit keer was het echt perfect. Een bloeddruk van 110 / 80 en een bloedsuikerwaarde van 5,1.

Stoppen met medicijnen

Na deze uitslag heb ik overlegd wat ik met mijn medicijnen zou gaan doen. Afbouwen en stoppen?
Het antwoord op deze vraag weet je natuurlijk al als je die aan een arts stelt. Ik kreeg het advies om gewoon door te gaan met de medicijnen voor mijn bloeddruk en cholesterol. Nou ben ik het daar totaal niet mee eens! Waarom medicijnen nemen al je probleem waarschijnlijk is opgelost…. Ik heb voldoende mensen met ervaring op dit vlak  en die gestopt zijn met medicijnen in  mijn omgeving om te weten dat ik waarschijnlijk kan stoppen met het innemen van die rotzooi. Dus wat ik ga doen is mijn medicijnen afbouwen en over een  half jaar bij mijn jaarlijkse APK de huisarts versteld doen staan van mijn resultaten.

Wordt vervolgd.